دردشة ومنتديات دموع الورد
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه وان كنت عضو الرجاء ادخال حسابك
دردشة ومنتديات دموع الورد
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه وان كنت عضو الرجاء ادخال حسابك
دردشة ومنتديات دموع الورد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 عزومتك علينا

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالإثنين أغسطس 24, 2009 7:10 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

هلا بكل اعضاء وزوار دموع الورد

كل يوم هنزل لكم سفرة كاملة


تكون عونا لنا بدل مابنكون محتارين ونقول الكلمة اللي دايم نرددها هنطبخ ايه النهاردة


مع تميمة مش هتحتاري

تابعوني
قبل مانبدا السفرة والعزومة

هنق
ول ازاي تجهزي طلبات البيت في 3 خطوات


الخطوة الأولى
هاتي ورقة وقلم وادخلي المطبخ
عزومتك علينا Kamar_025
أول حاجة المفروض تعمليها: إنك تجيبي ورقة وقلم، وتدخلي المطبخ علشان
تبدئي في فحص كل حاجة موجودة عندك، وتشوفي أنت ناقصك إيه؟! وتكتبيه في
الورقة...
وخدي بالك إنك تكتبي في الورقة دي أسماء الحاجات الأساسية اللي أنت
محتاجة لها زي "السكر والشاي والمكرونة والأرز والسمنة والزيت، وغيرها من
الحاجات اللي بيطلق عليها تموين للبيت، ويا ريت تعملي حسابك إنك تكتّري
شوية صغيرين من الكمية اللي هتجيبيها؛ فمثلاً لو كنت بتسخدمي 3 علب زيت في
الشهر يبقي اكتبي في الورقة دي إنك محتاجة 5، وده لأن زي ما إنت عارفة إن
استهلاك البيت بيزيد شوية في رمضان علشان العزومات كل سنة وأنت طيبة..
كمان هتكتبي في الورقة دي الحاجات الخاصة بشهر رمضان زي الياميش مثلاً
ولوازم رمضان؛ بالإضافة إلى أسماء الخضروات والفاكهة واللحوم اللي إنت
محتاجة لها في رمضان...

وبكده إنت حددتي إنت محتاجة إيه؟!

الخطوة الثانية
انزلي السوق
عزومتك علينا Kamar_026


بعد ما حددتِ الطلبات اللي إنتِ
عايزاها، والكمية اللي إنتِ عايزاها، انزلي السوق أو السوبر ماركت وهاتي
الطلبات اللي إنتِ عايزاها...

وعلشان تبقي ناصحة وما حدش يضحك عليكي هنقدم لك دلوقتي جدول بسيط نشرح لك فيه طريقة شراء احتياجات البيت
الطيور
"الفراخ أو الحمام أو البط"


عزومتك علينا Kamar_04


لو
هتشتريها صابحة من عند الفرارجي يبقى خدي بالك إن جلدها يكون متماسك وكل
لون واحد، وما فيش عليه أي آثار للكدمات زي إنه يكون مزرِق مثلاً،

لكن
لو هتشتري الطيور دي من السوبر ماركت أكيد طبعاً هتكون مجمدة.. في الحالة
دي تاخدي بالك إن ما يكونش فيها أي آثار للماء أو بلورات الثلج يعني تكون
متجمدة كويس، وتاخديها وتروحي على البيت على طول، وتحطيها في الفريزر
علشان ما تديش فرصة إن التلج بتاعها يفك..

بس نصيحة بيني وبينك الطيور الطازجة أحسن مية مرة من الطيور المجمدة.
اللحمة

عزومتك علينا Kamar_05

لازم تكون من عند جزار موثوق فيه، علشان تتأكدي إن اللحمة دي كويسة وخدي
بالك إن لون اللحمة يكون وردي قاتم وتجنبي نهائياً اللحم المخضر المائل
إلى الرمادي أو المبلل لأن دي بتبقى لحمة فاسدة.
السمك

عزومتك علينا Kamar_06
السمك
سواء اللي بيعيش في الميه المالحة أو العذبة لازم يكون عيونه لامعة ممتلئة
ورطبة، وخياشيم السمكة نظيفة لونها أحمر، وما يكونش عليها أي أثر لمادة
لزجة، وجلد السمكة يكون بيلمع ورطب، وألوانه واضحة وصلب، ما فيش فيه أي
خدوش.

لكن لو كنتِ هتشتري سمك فيليه يبقى خليكِ شاطرة واشتري السمكة كاملة، وبعد كده خلي اللي بيبيع يقطعها لك.
الخضراوات أو الفاكهة

عزومتك علينا Kamar_07
يا ريت برضه إنك تشتري الخضراوات والفاكهة الطازجة، ودي هتعرفيها من لونها.
المعلبات

عزومتك علينا Kamar_08
لو
رحتِ السوبر ماركت وحبيتِ إنك تشتري حاجات معلبة يبقى يا ريت إنك تشوفي
تاريخ الصلاحية والانتهاء اللي بيكون مكتوب على العلبة، وكمان خدي بالك إن
العلبة تكون مقفولة وسليمة وما فيش فيها أي أنحناءات.



الخطوة الثالثة
بعد ما ترجعي البيت
عزومتك علينا Kamar_027
بعد ما ترجعي البيت دخّلي الحاجات اللي
جيبتيها المطبخ وغيّري هدومك، وهاتي مجموعة من الأكياس البلاستيك
النايلون؛ بس خدي بالك إن الأكياس دي تكون ناشفة ونظيفة جداً، وكمان هاتي
ورقة وقلم وسلوتيب، وده علشان تكتبي على كل كيس اسم اللي موجود جواه
وتلزقيه بالسلوتيب.
ودلوقتي هنشوف مع بعض جدول هنشرح لك فيه
طرق تخزين كل حاجة من الحاجات اللي إنت جيبتيها دي؛ لأن كل حاجة ليها طريقة معينة في التخزين علشان تستمر معاكي لأطول وقت ممكن

الطيور
"الفراخ أو الحمام أو البط"


عزومتك علينا Kamar_09


شيليها
من الكيس بسرعة وابدئي في تنظيفها وده بأنك تغسيلها من جوه ومن بره وتشيلي
أي آثار للريش أو أي دم موجود عليها وبعد كده تحطيها في طبق كبير،
وتدعكيها كويس بالملح من جوه ومن بره، وتعصري عليها نص ليمونة وتسيبيها
لمدة نص ساعة، وبعد كده تغسليها كويس تاني بالميه من الملح والليمون،
وتحطيها في مصفاة، علشان تصفي الميه كويس، وبعد كده هاتي كيس بلاستيك ناشف
وحطيها فيه، وفرغي منه الهواء واقفليه كويس وحطيه على طول في الفريزر.




اللحمة

عزومتك علينا Kamar_010

طلعيها من الكيس البلاستيك وبعد كده حطيها في حلة وحطيها في التلاجة على الرف اللي تحت الفريزر لمدة أربع ساعات..
وبعد كده هاتي كيس بلاستيك ناشف وحطيها فيه وفرغي أي هواء في الكيس واقفليه كويس وشيليه في الفريزر..
نفس الشيء ده هتعمليه مع اللحمة المفرومة.
السمك

عزومتك علينا Kamar_011

بعد ما تروحي البيت على طول طلعي السمك من الكيس بتاعه وابدئي في تنظيفه كويس.

ودي طريقة تنظيف السمك:
1. امسكي وسط السمكة وقشري جلدها باتجاه الرأس بسكين.

2.
قصي الزعانف بواسطة مقص حاد. شقي جانب السمكة بسكين حادة كبيرة من أسفل
رأسها حتى بداية ذيلها، وتأكدي من أنها قد شقت جيداً من الداخل شيلي
الأمعاء ونظفي بطن السمكة كويس.
3. بعد كده ابدئي في
تنظيف السمك بالميه الباردة وبأكد بالميه الباردة، وبعد كده حطيه في مصفاة
وسيبيه علشان يصفي ميته وحطيه في كيس بلاستيك ناشف وشيليه في الفريزر.

الخضراوات أو الفاكهة

لو كنت جايبة كمية كبيرة من الخضروات والفاكهة يبقى ياريت إنك تحتفظي بالخضار والفاكهة اللي إنتِ مش محتاجة لها لحين الاحتياج لها.
ودي طريقة بسيطة جداً لحفظ الخضار والفاكهة...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _



الخضروات الورقية اللي زي النعناع والبقدونس والشبت والكزبرة والجرجير

عزومتك علينا Kamar_012

حطيهم في كيس بلاستيك ناشف من غير ما تغسليهم وتحطيهم في التلاجة، ودي
أحسن طريقة تخليهم يعيشوا معاكِ في التلاجة لمدة أسبوعين..

الطماطم

عزومتك علينا Kamar_013


لو كانت الطماطم طرية يبقى اغسليها كويس، وبعد كده قطعيها واضربيها في
الخلاط لغاية ما تبقى عصير، بعد كده صفيها وحطيها في أكياس نايلون ناشفة
وحطيها في الفريزر لحين الاستخدام.

لكن لو كانت الطماطم جامدة يبقى حطيها في مصفاة وحطيها في الثلاجة زي ما هي.

البامية

عزومتك علينا Kamar_014

هاتي البامية اللي إنتي عايزة تجمديها، واغلسيها كويس، وبعد كده حطيها في مصفاة علشان تتخلص من أي ميه فيها....

بعد كده هاتي السكينة وابدئي في تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي
منها بشكل هرمي، واوعي تقطعيها من النص أو من الطرف؛ لأن ده ممكن يخليها
تنزل العصارة اللي فيها.

بعد كده أغلي ميه، وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح، بعد كده حطي فيها
البامية لمدة خمس دقائق، وبعد كده شيليها من الميه المغلية، وحطيها في
مصفاة، وافتحي عليها الحنفية بميه باردة، بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي
الميه اللي فيها...



بعد
ما تتأكدي إنها ما بقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون، وحطي فيه
الباميه، بس خدي بالك وإنتِ بتحطيها إنك تفرّغي الكيس من أي هواء، بعد كده
اقفلي الكيس كويس وحطيه في الفريزر..

البسلة والفاصوليا

عزومتك علينا Kamar_015

هاتي البسلة وفصصيها واغسليها كويس وحطيها في المصفاة.



بعد
كده هاتي حلة كبيرة فيها ميه، وضيفي ليها معلقة كبيرة ملح وسيبي الميه
تغلي على النار، بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة وسيبيها لمدة 5 دقائق بعد
كده حطيها في المصفاة، واغسليها على طول بميه باردة من الحنفية، وده علشان
تحافظي على لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها.



بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها...



بعد
ما تتأكدي إن ما بقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون، وحطي فيه البسلة؛
بس خدي بالك وإنتِ بتحطيها إنك تفرّغي الكيس من أي هواء، بعد كده اقفلي
الكيس كويس وحطيه في الفريزر... ونفس الشيء مع الفاصوليا..

ورق العنب

عزومتك علينا Kamar_016



هاتي ورق العنب واغسليه كويس، وبعد كده حطيه في ميه مغلية لمدة 3 دقائق،
وشيليه منها وحطيه في مصفاة يصفي ميته، ويبرد، بعد كده لفّيه في فوطة
ناشفة وحطيه في أكياس نايلون بس برضه اتأكدي إن الكيس ما فيهوش أي أثر
للهواء، وبعد كده حطيه في الفريرز.

الملوخية

عزومتك علينا Kamar_017



هاتي الملوخية وقطفيها واغسليها كويس، وحطيها في مصفاة علشان تصفي ميتها
كويس، وبعد كده خرّطيها وحطّيها في أكياس نايلون ناشفة وحطيها في الفريزر.



البصل والثوم والبطاطس

عزومتك علينا Kamar_018


دول مش محتاجين إنك تحطيهم في الثلاجة لأنك ممكن تحطيهم في مصفاة وتحطيهم في أي زاوية من زوايا المطبخ.

الفاكهة

عزومتك علينا Kamar_019



من الممكن إنك تغسليها وتنشفيها كويس وبعد كده تحطيها في كيس بلاستيك
ناشف، وتحطيها في الثلاجة أو الفريزر.. أو ممكن تعمليها عصير وتحطيها في
الفريزر.

البهارات والتوابل

عزومتك علينا Kamar_020

يا ريت تحتفظي بالبهارات في مكان جاف؛ لأن الحرارة أو الرطوبة الزايدة بتخلي الأعشاب والبهارات الجافة تفقد نكهتها بسرعة.

علشان كده يا ريت ما تخزنيش الأعشاب والبهارات الجافة بالقرب من أفران
الغاز أو المايكروويف أو أي مصدر للحرارة أو الرطوبة؛ زي أجهزة غسل الصحون
وغلايات الماء.

وخليكي دايما عارفة إن الأعشاب والبهارات دي لو خزنتيها بشكل صح فده ممكن يخليها تحتفظ بنكهتها لمدة عام أو اتنين أو أكثر.

الحبوب زي الفول والعدس

عزومتك علينا Kamar_021

ممكن تحطيها في أكياس بلاستيك وتقفليها كويس ودخليها التلاجة..

الياميش والمكسرات

عزومتك علينا Kamar_022

بالنسبة للياميش زي المشمشية والتين المجفف والمكسرات ممكن تحطيهم في أكياس وتحطيهم في التلاجة.



الجبنة القريش

عزومتك علينا Kamar_023


ودي أكيد كلنا بنحبها في رمضان، وأحسن طريقة علشان تحافظي على الجبنة
القريش في التلاجة أكبر فترة هي إنك تحطيها في لبن بارد ومعاها قرن فلفل
أخضر حامي.
أو إنك تغلي كوباية ميه، وبعد كده تسيبيها لغاية ما تبرد
وبعد كده تضيفي إليها شوية ملح وتحطي فيها الجبنة وقرن شطة أخضر حامي.





وبكده تبقي إنت جهزتي كل حاجة عندك في البيت
وتقدري إنك تستقبلي رمضان...
وكمان تلاقي عندك وقت كافي خلال نهار رمضان أنك تعملي أشهى الأكلات...

وتابعينا يومياً طوال شهر رمضان

لأننا هنقدم لك كل يوم فكرة جديدة
لأشهى الأطباق اللي ممكن تعمليها على الفطار





عدل سابقا من قبل تميمة في الإثنين أغسطس 24, 2009 7:19 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالإثنين أغسطس 24, 2009 7:13 pm

عزومة رقم 1


العصير
قمر الدين
عزومتك علينا Kamar_031

بما أننا اخترنا أن يكون معانا في الأسبوع الأول من رمضان أكلات من
المطبخ المصري، يبقى هتلاقي إن أهم حاجة بتميز السفرة المصرية في رمضان
هو؛ وجود كأسات عصير قمر الدين على السفرة، ودي أبسط طريقة لعمل العصير..
المقادير:-

• 1/2 لفة قمر الدين مقطعة قطعاً صغيرة
• 1/2 كوب مشمش مجفف
• 1/2 كوب سكر
• 3 أكواب مية
• مكعبات ثلج "اختياري"
الطريقة:-

انقعي
قمر الدين والمشمش المجفف مع بعض أول ما تصحي من النوم في المية، وقبل
أذان المغرب بنص ساعة ضيفي إليهم السكر والمية، واضربيهم مع بعض في
الخلاط، وبعد كده صفّيهم بالمصفاة السلك، وصبي عصير قمر الدين في كأسات
العصير وضيفي إليه مكعبات الثلج.

طبق الشوربة
شوربة الخضار بالشعرية
عزومتك علينا Kamar_032


فيه بنات كتير مش بتحب إنها تاكل الخضار المطبوخ، ودي حاجة غلط جداً خصوصاً مع الصيام طول النهار...

فإيه رأيك لما تتغلبي على المشكلة دي وتعملي طبق
شوربة خضار، وعلى فكرة الطبق ده طعمه حلو جداً، وكمان خفيف على المعدة في
رمضان ده؛ غير أنه هيفتح نفسك على الأكل، وهيعوّض جسمك عن نسبة السوائل
اللي ممكن يفقدها بسبب الصيام، ودي أسهل طريقة لعمل شوربة الخضار...
المقادير:-

• 1/4 كيلو بسلة
• 1/4 كيلو فاصوليا خضراء
• 2 حبة جزر مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2حبة بطاطس مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2 حبة كوسا مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 1/2 كوب شعرية
• معلقتين سمنة
• معلقة ملح وفلفل
• شوربة فراخ أو لحمة
• مكعب مرقة دجاج "اختياري"
• حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة "للتجميل"
• عصير ليمونة "اختياري"
الطريقة:-

1- هاتي
حلة صغيرة واسلقي فيها البسلة والفاصوليا، وبعد كده اغسليهم بالمية
الباردة، وحطيهم في المصفاة علشان تتخلصي من أي مية ممكن إنها تكون موجودة.
2- هاتي الحلة اللي هتعملي فيها الشوربة، وحطي فيها معلقتين سمنة،
وحطيها على النار، بعد كده ضيفي ليها الشعرية وقلبيها لغاية ما تحمرّ
ويبقى لونها ذهبي.
3- هاتي باقي الخضروات وضيفيها للشعرية، واستمري في التقليب لمدة عشر
دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم "مكعب مرقة الدجاج" و"شوربة الفراخ أو اللحمة"
وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما الشوربة تغلي، بعد كده هدي
نار البوتجاز وسيبيها لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخضار استوي اطفي
البوتجاز، وقبل أذان المغرب بربع ساعة صبي الشوربة في أطباق الشوربة،
وضيفي ليها البقدونس المقطع وعصير الليمون.


طبق السلطة
سلطة الزبادي
عزومتك علينا Kamar_033
اخترنا لك النهارده طبق سلاطة الزبادي لأن ده أنسب حاجة للطبق الرئيسي اللي هنعمله النهارده ...
المقادير:-

• 3 فصوص ثوم مدقوق
• علبة زبادي
• ورقة نعناع جافّ أو أخضر
• خيارة مقطعة قطع صغيرة جداً أو مفرومة
• معلقة زيت ذرة
• معلقة فلفل أسود + معلقة ملح + معلقة كمون
الطريقة:-
حطي علبة الزبادي فى طبق السلطة، وضيفي إليها الثوم المدقوق والخيار
والملح والزيت والفلفل الأسود والكمون، وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس، وزيني
أطراف الطبق بالنعناع أو رشي على الطبق أوراق النعناع.

الطبق الرئيسي
بط محشي فريك
عزومتك علينا Kamar_034


البط من الأطباق المشهورة جداً في المطبخ المصري
واللي كل المصريين بيحرصوا على وجوده على مائدة الإفطار في أول يوم رمضان،
وفيه أكتر من طريقة لعمل البط بس إحنا النهارده اخترنا لك الطريقة دي...
المقادير:-

• 1/2 كيلو فريك
• 1حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة جداً
• 2 معلقة كبيرة زبدة
• 3 معالق كبيرة زيت عباد الشمس
• 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة
• 3 حبات بطاطس مقطعة قطع صغيرة
• ملح وفلفل وبهارات
• 3 بصلات مقطعة شرائح
• ورق لاورو
• 3 أكواب مية دافية
• 1كوب كبير دقيق
• عصير ليمونة

الطريقة:-
1- هاتي الفريك واغسليه كويس وبعد كده حطيه في المصفاة.
2- هاتي حلة وحطي فيها الزبدة والزيت وحطيهم على النار لغاية ما
يسخنوا، وبعد كده ضيفي إليهم الفريك مع التقليب المستمر لغاية ما الفريك
لونه يبقى ذهبي.

3- لما تلاقي إن الفريك لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الطماطم المبشورة
والبصل والبطاطس والملح والفلفل والبهارات، وشوحيهم على النار لمدة 10
دقائق مع التقليب المتسمر بس خدي بالك إن النار تكون هادية.
4- هاتي البطة ونظفيها كويس من جوه ومن بره واغسليها بالمية وبالملح
والدقيق والليمون وبعد كده اغسليها بالمية وبعد كده حطيها في المصفاة
علشان تصفي كل المية اللي فيها.

5- بعد كده هاتي شوكة واغرسي بيها جسم البطة في أماكن مختلفة بعد كده
ادهني قلب البطة بالملح والفلفل وابدئي في حشو قلبها بخلطة الفريك.
6- هاتي صينية الفرن وادهنيها سمنة وحطي فيها شرائح البصل المتبل
بالملح والفلفل وورق اللاورا، وحطي عليهم البطة ورشي الملح والفلفل
والبهارات على سطح البطة.
7- لو لقيتي إن فيه فريك باقي منك ممكن إنك تحطيه في ورق فويل وتلفيه كويس وتحطيه في صينية الفرن مع البطة.
8- ضيفي إلى الصينية كوباية مية دافية وغطي الصينية بالورق الفويل ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة ساعة ونص.
9- بعد مرور الساعة ونص خرجي الصينية وشيلي من عليها الورق الفويل وسيبيها في الفرن لمدة نص ساعة كمان علشان وشها يحمر.
10- بعد مرور النص ساعة خرجيها وحطيها في طبق التقديم وزيني الطبق من على الأطراف بالبطاطس.

طبق الحلو
كنافة بالمكسرات
عزومتك علينا Kamar_035


زي ما قمر الدين والبط المحشي من الأكلات
الرئيسية على السفرة المصرية في مصر، كمان طبق الكنافة من الأطباق
الرئيسية اللي بتلاقيها موجودة في كل بيت في رمضان، وعلى فكرة الكنافة لها
أكتر من طريقة بس النهارده هننتهز فرصة وجود ياميش رمضان ونعمل الكنافة
بالمكسرات، وإن شاء الله في الأيام اللي جاية نجيب طرق تانية كتير...

ومش محتاجة إني أفكرك إنك بلاش تعملي أكتر من صنف
حلويات كفاية صنف واحد بس وتعمليه على قد أفراد أسراتك أو على قد عدد
أفراد العزومة علشان ما فيش حاجة تفيض وتترمي.
المقادير:-

• 1/ 2 كيلو كنافة
• 1/ 4 كوباية زيت ذرة
• 1/ 2 كوباية زبدة أو سمنة
• 1/ 4 كوباية عين جمل أو جوز من غير قشرة
• 1/ 4 لوز من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية بندق من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية فستق من غير قشرة
• 1/ 2 كوباية زبيب

مقادير الشربات:

• 1/ 2 كوباية سكر
• 3/ 4 كوباية مية
• عصير ليمون
• فانيليا.

طريقة عمل الشربات:-

حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد
كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي
الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.

طريقة عمل الكنافة:-

1- هاتي المكسرات اللي عندك كلها وحطيها كلها في كيس بلاستيك ودقي فوقه
بإيد الهون علشان تكسري المكسرات إلى قطع صغيرة.. بعد ما تكسري المكسرات
حطيها في طبق وضيفي إليها الزبيب وقلبيهم مع بعض كويس.
2- قطعي الكنافة، بعد كده حطيها في صينية فيها زبدة سايحة واخلطي
الزبدة السايحة دي مع الكنافة كويس لغاية ما تلاقيها فعلاً اتشربت الزبدة
كلها.
3- هاتي صينية تانية وادهنيها بالزبدة وحطي فيها نصف كمية الكنافة واضغطي عليها كويس بإيدك علشان تبقى متماسكة.

4- رشي المكسرات اللي عندك، بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها بإيديك كويس علشان تتماسك.
5- حطيها في فرن متوسط الحرارة، وسيبيها لمدة نص ساعة أو لغاية ما
تلاقي وشها بقى لونه ذهبي ولو هتقدري إنك تقلبي الكنافة في نصف مدة الطهي
مع إضافة 1/ 2 معلقة كبيرة زبد أو سمن في الصينية وتدخليها الفرن تاني
(بعد ما تقلبيها)، وده علشان تبقى الكنافة لونها واحد من جميع النواحي،
بعد كده خرجيها من الفرن وقطعيها على حسب الحجم اللي إنتِ عايزاه وصبي
عليها الشربات البارد وبعد كده حطيها في طبق.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالإثنين أغسطس 24, 2009 7:14 pm

عزومة رقم 2


المشروب
اللبن بالتمر
عزومتك علينا Kamar_036


فيه ناس كتير بيحبوا إنهم يفطروا على البلح
بالتمر، علشان كده جبنا لهم النهارده أحسن طريقة لعمل اللبن بالتمر وعلى
فكرة كوب التمر باللبن دي مفيدة جداً جداً للجسم.

المقادير:-
• كيلو لبن
• 5 معالق سكر "اختياري"
• 1/4 كيلو بلح منزوع النوى ومقشر
• 1/2 معلقة فانيليا أو نص معلقة قرفة "اختياري"

الطريقة:-
1. انقعي البلح لمدة خمس ساعات في مية وبعد كده قشريه.
2. هاتي كوب كبيرة وحطي فيها اللبن البارد وضيفي ليه البلح والسكر
وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي إليهم نصف معلقة الفانيليا أو نصف
معلقة قرفة، وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس وبعد كده صبيهم في الكوبايات.

طبق الشوربة
شوربة البسلة
عزومتك علينا Kamar_037
المقادير:-

• كوب لبن
• كوب شوربة فراخ أو لحمة
• بصلة متوسطة مقطعة قطعاً صغيرة جداً
• 1/4 كيلو بسلة
• 3 أكواب مية
• 1/2 1 معلقة كبيرة زبد
• معلقة كبيرة دقيق
• 1/4 حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة
الطريقة:-

1. هاتي
البسلة واسلقيها كويس في المية لمدة ربع ساعة بعد ما تلاقيها استوت اطفي
البوتجاز وصفيها من مية السلق وسيبيها لغاية ما تبرد.

2. حطي البسلة في الخلاط وضيفي إليها ربع كوب مية واضربيها في الخلاط كويس علشان تنعم، وبعد كده صفيها بمصفاة دقيقة.

3. هاتي حلة وحطي فيها الزبدة وبعد كده ضيفي إليها البصلة وقلبيها كويس
لغاية ما لونها يبقي ذهبي.. بعد ما تلاقي إن لون البصلة بقى ذهبي ضيفي
إليها الدقيق وباقي الزبدة، واستمري في التقليب لغاية ما الدقيق يبقى لونه
ذهبي.

4. بعد ما تلاقي إن الدقيق لونه بقى ذهبي ضيفي إليه اللبن بالتدريج مع
التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي ليه المرقة والملح والفلفل والبسلة
وقلبيهم كويس مع بعض، وسيبيهم مع بعض لغاية ما يغلوا وبكده إنت عملتي
شوربة البسلة وقبل أذان المغرب بربع ساعة سخنيها تاني وصبيها في أطباق
الشوربة.

على فكرة ممكن إنك تضيفي شوية مية أثناء الغليان ده في حالة لو لقيتي إن الشوربة سمكية زيادة عن اللزوم.

طبق السلطة
سلطة البطاطس
عزومتك علينا Kamar_038
المقادير:-

• 4 ثمرات بطاطس مسلوقة ومقطعة مكعبات
• 1/2 حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
• 1/4 حزمة كرفس مقطعة قطع صغيرة
• بصلة مقطعة قطع صغيرة
• فصين ثوم مدقوقين ناعم
• معلقة صغيرة فلفل
• معلقة صغيرة ملح
• ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة
• قرن فلفل أحمر مقطع قطع صغيرة
الطريقة:-

اخلطي كل المقادير مع بعضها وحطيها في طبق السلطة.


الطبق رئيسي
الريش البتلو بالخضروات
عزومتك علينا Kamar_039
المقادير:-

• كيلو ريش بتلو، أو ريش ضأن
• بصلة كبيرة مقطعة شرائح
• 1 ثمرة فلفل أخضر صغيرة مقطعة قطع صغيرة
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
• 1/2 كوب بسلة
• 3 ثمرات جزر
• 3 ثمرات بطاطس
• حزمة روزماري
• 1 معلقة كبيرة بهارات
• 1/2 كوب مية مغلية
الطريقة:-
1. قطعي أوراق الروزماري، واخليطها بالفلفل الأخضر وعصير الليمون
والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض كويس وضيفي إليهم الريش وقلبيهم كلهم مع
بعض وسيبيهم لمدة 3 ساعات علشان اللحمة تتبل كويس.
2. بعد مرور الـ 3 ساعات هاتي صينية الفرن وحطي فيها شرائح البصل ورصي
من فوقها الريش، وضيفي ليهم باقي الخليط السابق اللي إنت عملتيه.
3. شغلي البوتجاز على نار متوسطة، وحطي الصينية على النار، وسيبيها
لمدة 1/ 2 ساعة أو لغاية ما اللحمة تخرّج المية الموجودة فيها وتشربها
تاني مع التقليب من وقت للتاني.
4. لما تلاقي اللحمة شربت المية بتاعتها ضيفي ليها 1/2 كوب مية مغلية
وغطي الصينية وسيبيها على النار لمدة ساعة ونص كمان أو لغاية ما تلاقي إن
اللحمة استوت.
5. بعد مرور ساعة من وجود اللحمة على النار اسلقي البسلة وقطعي الجزر
والبطاطس قطع كبيرة، وضيفيهم إلى اللحمة بعد ساعة من مدة طهي اللحمة
سيبيهم على النار لغاية ما الاتنين يستووا.
6. بعد ما اللحمة والخضار يستووا اغرفيهم في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق رز أبيض أو طبق مكرونة.

طبق الحلو
قطايف بالمكسرات
عزومتك علينا Kamar_040

المقادير:-

• 1/2 كيلو قطايف عصافيري "صغيرة"
• كوب بندق مجروش
• كوب لوز مجروش
• كوب سوداني مجروش
• 1/2 كوب سكر
• 1 معلقة كبيرة ماء زهر أو ماء ورد
• زيت للقلي
• شربات
الطريقة:-
1. هاتي طبق واخلطي فيه البندق واللوز والسكر، وضيفي ليهم ماء الزهر أو الورد.
2. هاتي القطايف واحشيها معلقة كبيرة من خليط المكسرات اللي عندك، خدي
بالك إن الحشو ده يكون في وسط قرص القطايف، واقفلي قرص القطايف بالضغط
عليه بإديك، وخدي بالك إنك تتأكدي من عدم وجود أي حشو ظاهر.
3. بعد ما تخلصي حشو القطايف كلها هاتي طاسة وسخني فيها الزيت كويس،
وبعد كده اقلي القطايف على درجة حرارة متوسطة، لغاية ما تلاقي إن لون
القطايف بقى ذهبي شيليها من الزيت وحطيها في الشربات، وبعد كده طلعيها من
الشربات وحطيها في مصفاة علشان تتخلصي من الشربات الزيادة، وبعد كده حطيها
في طبق الحلويات.

ودي كمان طريقة عمل شربات القطايف..

مقادير الشربات:

• 1/2 كوب سكر
• 3/4 كوب مية
• عصير ليمونة
• فانيليا

طريقة عمل الشربات:

حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، وبعد
كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا
وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالإثنين أغسطس 24, 2009 7:15 pm

عزومة اليوم التالت


العصير
عصير البرتقال والليمون
عزومتك علينا Kamar_045

ده بقى عصير مفيد جداً؛ لأنه مليان فيتامينات مفيدة للجسم، وكمان بيساعد على الهضم.
المقادير:-
• 1/4 كيلو برتقال
• 1/2 كوب سكر
• عصير ليمونة
• مكعبات ثلج "اختياري"

الطريقة:-
اعصري البرتقال، وضيفي إليه عصير الليمون والسكر وقلبيهم مع بعض كويس،
وبعد كده دخّليه الثلاجة، وقبل أذان المغرب بربع ساعة خرجيه وصبيه في
كأسات العصير وضيفي ليه مكعبات التلج.

طبق السلاطة
سلطة الطحينة الحارة
عزومتك علينا Kamar_044
المقادير:-
• كوب طحينة
• 4 فصوص ثوم
• 1/2 كوب لبن
• عصير ليمونة
• قرن فلفل أحمر حار
• 2 معلقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
• 1/2 فنجان مية دافية
• 1/2 معلقة كمون مطحون
• أوراق بقدونس "للتزين"
• حمص "للتزيين"
الطريقة:-
1. اطحني الثوم مع الفلفل الأحمر، ومعاهم الملح والفلفل كويس لغاية ما
تلاقيهم بقوا ناعمين قوي، بعد كده هاتي طبق السلاطة، وحطي فيه الطحينة،
وضيفي ليها باقي المكونات دي ما عدا الزيت وابدئي في خلطهم كلهم مع بعض
كويس؛ بحيث ما يكونش فيه أي حاجة مكلكعة.
2. بعد ما تتأكدي إن ما فيش أي حاجة مكلكعة والخليط بقى ناعم، ضيفي
إليه الزيت من على الوش ومعلقة الكمون المطحون وأوراق البقدونس من على
الجنب للتجميل.


طبق الشوربة
شوربة الخضار والفراخ والمشروم
عزومتك علينا Kamar_041

المقادير:-
• 1/4 كيلو صدور فراخ مقطعة قطع كبيرة ومسلوقة
• 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة جداً
• 1 كوب لبن حليب
• 3 أكواب شوربة فراخ
• كوب دقيق
• 1/4 كيلو مشروم مقطع شرائح
• 3 ملاعق كبيرة زبدة
• عصير ليمونة
• 1/2حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
• فلفل وملح
• 3 أكواب خضار مشكل ومقطع مكعبات صغيرة (جزر - بسلة - بطاطس - جزر)
الطريقة:-

1. سيّحي الزبدة على النار، وبعد كده ضيفي إليها البصل مع استمرار التقليب لغاية ما لون البصل يبقى ذهبي.
2. لما تلاقي إن لون البصلة بقى ذهبي ضيفي إليها الدقيق، مع استمرار التقليب لمدة خمس دقائق أو لغاية ما الدقيق يحمرّ.
3. بعد مرور الخمس دقائق ضيفي إليه اللبن تدريجياً مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش.
4. بعد كده ضيفي شوربة الفراخ مع استمرار التقليب لغاية ما تلاقي إن
العجينة بقت متجانسة وسميكة ومش مكلكعة ضيفي إليها الخضار والمشروم.
5. سيبي الخليط علي النار لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي إليه عصير
الليمون والبهارات والملح وسيبه على النار لمدة ربع ساعة كمان أو لغاية ما
تلاقي الخضار والمشروم استوى، اطفي البوتجاز وحطي الشوربة في أطباق
التقديم وزيني الأطباق بالبقدونس.

الطبق الرئيسي
سمك مشوي في الفرن
عزومتك علينا Kamar_043


من الأطباق المشهورة والخفيفة على المعدة في رمضان هو طبق السمك المشوي، ودي أحسن طريقة لعمل أكلة سمك مشوية لذيذة.
المقادير:-
• كيلو سمك بوري أو بلطي متوسطة الحجم
• بصلة كبيرة مقطعة قطعاً صغيرة
• 3 جزرات مقطعة قطعاً صغيرة
• 2 حبة فلفل أخضر مقطعة قطعاً صغيرة
• ملح/ فلفل/ كمون
• 5 فصوص ثوم مفرومين
• معلقتين زيت ذرة
• 1/4 كيلو ردّة
• عصير 3 ليمونات
• أوراق جرجير "للتزيين"
• شرائح ليمون "للتزيين"
الطريقة:-
1. هاتي السمك، واغسليه كويس، وبعد كده ادهينه من برة ومن جوة بعصير الليمون.
2. اخلطي عصير الليمون مع الثوم مع البصل مع الجزر مع الفلفل مع الملح
والفلفل والكمون كويس، وبعد كده احشي بيهم قلب السمك وسيبيه لمدة نص ساعة
علشان يتبل كويس، بعد مرور النص ساعة رشي على ظهر السمك ردة، واشويه في
فرن البوتجاز أو على الشواية.
3. بعد ما السمك يستوي حطيه في أطباق التقديم، وزيني الطبق بشرائح الليمون وأوراق الجرجير.

طبق الحلو
كنافة بالقشطة
عزومتك علينا Kamar_042
وعدتكم قبل كده إني أقدم لكم أكتر من طريقة لعمل الكنافة النهارده جبت لكم طريقة عمل الكنافة بالقشطة..
المقادير:-
• 1/2 كيلو كنافة
• كوب سمن

مقادير القشطة:-
• 3 أكواب لبن حليب
• 5 ملاعق كبيرة دقيق
• كوب قشطة

مقادير الشربات:-
• 1/2 كوب سكر
• 3/4 كوب ماء
• عصير ليمونة
• فانيليا

طريقة عمل الشربات:-
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة،
بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، حطي الفانيليا
وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.

طريقة تحضير القشطة:-
دوّبي اللبن مع الدقيق مع بعض، بعد كده حطيهم في إناء على النار
وقلبيهم كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتماسك، بعد كده شيليه من على
النار، وضيفي ليه القشطة وقلبيه كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتجانس،
بكده تبقى القشطة جاهزة.
طريقة عمل الكنافة:-
1. هاتي الكنافة وقطعيها كويس وبعد كده افركيها بالسمن السايح، بعد كده
هاتي صينية وادهنيها بالسمنة، وبعد كده حطي نصف مقدار الكنافة في الصينية
مع الضغط عليها كويس بإيديك أو باستخدام صينية أخرى، وده علشان الكنافة ما
تكونش هايشة في الصينية، بعد كده رشي شوية سمنة فوقها وشوية قشطة من اللي
إنتِ عاملاها، بس خدي بالك إنك تبعدي عن الأطراف..
2. بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها زي المرة اللي
فاتت، ورشي فوقها شوية سمنة علشان الوش يحمر، وبعد كده دخليها الفرن على
نار هادية.. بعد ما تلاقيها استوت خرجيها من الفرن، ورشي عليها الشربات
اللي إنتِ عملتيه، وسيبيها لغاية ما تبرد، وبعد كده قطعيها وقدميها.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 26, 2009 1:30 pm

عزومة اليوم 5

العصير
عصير الموز باللبن واللوز
عزومتك علينا Kamar_052


إيه رأيك لما تعملي النهارده عصير موز باللبن والوز؟‍!
المقادير:-

• 1/4 كيلو موز
• 3 أكواب لبن حليب بارد
• 1/4 كوب لوز أبيض منزوع القشور ومبشور
• 3 ملاعق سكر
• عصير ليمونة

الطريقة:-

اخلطي كل المقادير دي مع بعضها واضربيهم كلهم مع بعضهم في الخلاط الكهربائي، وبعد كده حطيهم في كوبيات العصير.






طبق الشوربة
شوربة الجزر
عزومتك علينا Kamar_051



النهارده هنستفيد من الجزر في عمل طبق شوربة في منتهى الجمال ودي الطريقة...

المقادير:-

• 1/2 كيلو جزر
• 2 حبة بطاطس كبيرة
• 1 معلقة كبيرة بقدونس مفروم
• 1 معلقة كبيرة زبد
• شوربة فراخ أو لحمة أو مرقة دجاج + كوب مية
• بصلة مقطعة قطعاً صغيرة

الطريقة:-






1. هاتي الجزر والبطاطس واغسيلهم كويس وقشريهم، وبعد كده قطعيهم إلى قطع صغيرة.
2. هاتي حلة وحطي فيها الزبدة، وحمّري فيه البصل والجزر والبطاطس على نار منخفضة لمدة 15 دقيقة مع التقليب المستمرّ.


3. بعد مرور الربع ساعة ضيفي إليهم الشوربة والملح والفلفل، وسيبيهم
لغاية ما يغلوا وتلاقي الجزر والبطاطس بقت لينة. بعد كده اطفي البوتجاز،
وسييبها لغاية ما تبرد، وبعد كده اضربيهم مع بعض في الخلاط.

4. بعد ما تضربيهم في الخلاط هاتي الحلة وحطيهم على النار، وسخنيهم مرة
كمان، وبعد كده صبيهم في أطباق الشوربة، وزيني الطبق بالبقدونس المفروم،
وعلى فكرة ممكن لو لقيتي قوام الشوربة سميك ممكن إنك تضيفي المية السخنة
أثناء الغليان في المرة الثانية.


طبق السلاطة
سلاطة الفلفل المشوي بالبقدونس
عزومتك علينا Kamar_053


المقادير:-

• 1 ثمرة فلفل أحمر متوسطة الحجم
• 1 ثمرة فلفل أخضر متوسطة الحجم
• 1/4 معلقة صغيرة فلفل أسود
• 1 ثمرة فلفل أصفر متوسطة الحجم
• نص حزمة بقدونس "للتزيين"
• 4 فصوص ثوم مفرومين

الطريقة:-





1. هاتي الفلفل واغسليه كويس، وبعد كده نشّفيه واشويه على نار متوسطة الحرارة مع تقليبه من جميع الجوانب.
2. بعد ما يشوى الفلفل سيبيه لغاية ما يبرد، وبعد كده قشريه، وشيلي البذر منه، وبعد كده قطعيه إلى قطع صغيرة.


3. هاتي طبق السلطة وحطي فيه الفلفل المقطع وتبليه بالملح والفلفل الأسود والثوم ممكن إنك تزيني الطبق بالبقدونس.

الطبق الرئيسي
مكرونة اسباجيتي بالفراخ المشوية
عزومتك علينا Kamar_054



المقادير:-

• نص كيلو مكرونة اسباجيتي
• نصف كيلو صدور فراخ مشوية ومقطع شرائح بالطول
• فلفل ألوان مقطع شرائح بالطول
• 3 ملاعق كبيرة زيت الزيتون
• 3 فصوص ثوم مهروس
• نصف كوب جوز مدقوق
• ربع كوب جبنة تشيدر مبشورة

مقادير الصلصة:-

• 3 ملاعق كبيرة ريحان مجفف
• 2 معلقة كبيرة زيت الزيتون
• فص ثوم مهروس
• نصف كوب جبنة بارميزان
• نص كباية زيت ذرة




الطريقة:-


1. اسلقي
المكرونة في مية سخنة مضاف ليها الملح ونص معلقة زيت، بعد ما المكرونة
تتسلق كويس اغسليها بمية باردة، وسيبيها في المصفاة.
2. بعد كده ابدئي في تحضير الصلصة بإنك تحطي كل مكوناتها في الخلاط وتضربيهم مع بعض كويس.


3. هاتي صينية وسخني فيها زيت الزيتون، وحمري الثوم ثم اضيفي ليها
الفراخ مع الصلصة المعدة سابقاً وقلبيهم مع بعض لمدة 5 دقيقة، وبعد كده
ضيفي المكرونة ونصف كمية الجوز، واتركيها لمدة 4 دقائق على النار.

4. شيلي المكرونة من على النار وحطيها في طبق التقديم وزينيها بباقي الجوز والجبنة المبشورة.

طبق الحلو
مهلبية قمر الدين
عزومتك علينا Kamar_055


المقادير:-

• نصف لفة قمر الدين
• كباية كبيرة سكر
• 6 أكواب مية
• كباية نشا
• كباية من اللوز المقشّر (أو أي مكسرات موجودة)


الطريقة:-



1. انقعي قمر الدين مدة ليلة كاملة في المية.
2. بعد ما تلاقي قمر الدين ذاب في المية هاتي حلة وصبيه فيها، وضيفي
إليه كباية مية كبيرة وسكر مع التقليب، وحطي حلة قمر الدين دي على النار
مع التقليب المستمر...


3. أثناء غليان قمر الدين على النار هاتي كباية مية وحطي فيها النشا وقلبيهم كويس...
4. بعد ما قمر الدين يغلي ضيفي إليه النشا تدريجياً مع التقليب
المستمر، وخدي بالك إن في الوقت ده تخلي النار هادية علشان تقدري إنك
تتحكمي فيه، وسيبيه على النار لمدة نص ساعة مع التقليب المستمر علشان ما
يلزقش.


5. بعد ما تلاقي قمر الدين بقى سميك شيليه من على النار وصبيه في أطباق
صغيرة واستني عليه لما يبرد، وبعد كده زينيه باللوز المقشر أو أي مكسرات
عندك ودخليه التلاجة وطلعي منه وكلي.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 02, 2009 11:25 pm





العصير
عصير الجزر
عزومتك علينا Kamar_090


المقادير:-
• 1/4 كيلو جزر مقشر
• 1/2 كوب سكر
• كوب مية كبير
• مكعبات تلج

الطريقة:-
هاتي الجزر واغسليه كويس، وبعد كده قطعيه إلى قطع صغيرة، وحطيه في
الخلاط، وضيفي إليه السكر والمية واضربيهم مع بعض كويس، وبعد كده صفيه
وحطيه في كأسات العصير وحطي معاه مكعبات التلج.


طبق الشوربة
شوربة الجرجير والبطاطس
عزومتك علينا Kamar_087

المقادير:-
• حزمة جرجير
• 2 حبة بطاطس
• مكعب مرقة الدجاج
• 4 أكواب ماء
• معلقة ملح
• معلقة فلفل
• معلقة كمون
• 3 فصوص ثوم مفرومين

الطريقة:-
1. حطي المية في حلة وحطيها على النار وسيبيها لغاية ما تغلي، وبعد كده ضيفي إليها مكعب مرقة الدجاج.
2. في الوقت اللي المية بتغلي فيه قشري البطاطس، واغسليها وقطعيها إلى مكعبات صغيرة، وضيفيها إلى المية مع مرقة الدجاج.
3. اغسلي الجرجير وقطعيه، وضيفيه إلى البطاطس، وضيفي إليهم الملح والفلفل
والكمون. سيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن الجرجير
والبطاطس استوت اطفي البوتاجاز وسيبيها لغاية ما تبرد.
4. هاتي الخلاط وحطي فيه الخليط السابق واضربيه في الخلاط كويس، وبعد كده حطيه على النار مرة أخرى علشان يغلي.

5. أثناء ما بيغلي هاتي الثوم المدقوق وحمّريه في الزبدة، وضيفيه إلى الشوربة، بعد كده حطي الشوربة في أطباق الشوربة.


طبق السلاطة
سلاطة الكسبرة خضراء
عزومتك علينا Kamar_089


لو جرّبتي طبق السلاطة ده مرة مش هتنسيه وهتحبي إنك تعمليه على طول مع كل أكلة سمك وعلى فكرة الطبق ده بسيط جداً.
المقادير:-
• حزمة كسبرة خضراء مقطعة قطعاً صغيرة
• 2 فصوص ثوم مفرومين
• 3 حبات طماطم مقطعة قطعاً صغيرة أو طماطم صغيرة سليمة
• خيارة مقطعة قطعاً صغيرة
• عصير ليمونة
• معلقة صغيرة خل
• بصلة صغيرة مقطعة قطعا ًصغيرة
• ملح
• معلقة صغيرة شطة
• زيت زيتون
الطريقة:-
اخلطي كل المكونات دي مع بعضها، وبعد كده حطيها في طبق السلطة.


الطبق الرئيسي
صينية السمك (على الطريقة المغربية)
عزومتك علينا Kamar_088
بنكمل الوعد اللي وعدناكم بيه قبل كده بإننا نجيب لكم أكلات من مختلف بلاد العالم، والنهاردة بنقدم لكم طبق سمك من المغرب..

المقادير:-
• كيلو سمك فيليه "هامور أو أي نوع إنت بتحبيه"
• عصير ليمون
• شرائح ليمون أو برتقال
• زيت زيتون
• كزبرة خضراء مفروم ناعم
• بقدونس أخضر مفروم ناعم
• كمون مطحون
• كزبرة مطحونة
• شطة حارة ناعمة
• شطة حارة خشنة
• ملح و فلفل
• بطاطس
• فلفل أخضر و أحمر مُقطع حلقات
• فلفل أحمر حامي (اختياري)
• صلصة طماطم
• حلقات ليمون
• شرائح زيتون بدون بذر
الطريقة:-
1. اغسلي السمك كويس.
2. اخلطي عصير الليمون وزيت الزيتون والتوابل والكزبرة الخضراء والبقدونس مع بعض وتبلي بيهم السمك كويس.

3. اسلقي البطاطس وقطعيها إلى شرائح سميكة.
4. حطي حلقات البطاطس في الصينية، وبعد كده حطي السمك بالتتبيلة
بتاعته، ومن فوقه حطي الفلفل الأحمر والأخضر والفلفل الحامي وصلصة الطماطم
وحلقات الليمون وقطع من الزيتون والكزبرة الخضراء.

5. غطي الصينية وسيبيها على البوتاجاز لمدة نص ساعة علشان تستوي، وبعد كده دخليها الفرن لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمرّ.
6. بعد مرور النص ساعة خرّجي السمك من الفرن؛ ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق رز أبيض.

طبق الحلو
تشيز كيك بالمانجا
عزومتك علينا Kamar_091

المقادير:-
• 1 علبة بسكويت
• 1/4 كوب زبدة
• علبة جبنة بالكريمة
• 6 معالق صغيرة جيلي بطعم المانجو
• 3 حبات مانجو مقطعة قطعاً صغيرة
• 1/2 كوب عصير برتقال
• 1/2 كوب سكر
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
• 2 كوب كريمة للخفق
الطريقة:-

1. دقي البسكويت كويس لغاية ما يبقى ناعم، وضيفي إليه الزبد الطري وامزجيهم كويس مع بعض.
2. حطي البسكويت والزبدة في صينية مستديرة ذات جوانب متحركة (قطرها 20
سم)، واضغطي عليها بإيدك كويس علشان الخليط ينزل في قاع الصينية، وبعد كده
حطي الصينية في الفريزر لمدة ساعة.

3. دوّبي بودرة الجيلي في عصير البرتقال، وحطيهم هما الاتنين على نار
هادئة لغاية ما يذوب الجيلي تماماً مع التقليب باستمرار، وبعد كده اطفي
البوتاجاز، وسيبي الجيلي لغاية ما يبرد.
4. اضربي الجبن مع السكر في وعاء باستخدام مضرب بيض كهربائي لغاية ما
الخليط ده يبقى ناعم، وضيفي إليه عصير الليمون مع الاستمرار في الضرب لمدة
دقيقة أخرى.

5. اخفقي الكريمة كويس باستخدام مضرب البيض وضيفي نص الكريمة المخفوقة إلى مزيج الجبن، وقلبيهم مع بعض كويس..
6. هاتي قطع المانجو الصغيرة وضيفيها إلى الجبنة وضيفي عصير البرتقال
وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده صبي المزيج على البسكويت اللي إنت عملتيه،
وسوّي السطح بظهر المعلقة وحطيه في التلاجة لمدة 7 ساعات، وبعد كده طلعيه
من التلاجة، وزيّنيه بقطع المانجو، والباقي من الكريمة المخفوقة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالإثنين سبتمبر 14, 2009 3:59 am


العصير
الجوافة باللبن
عزومتك علينا 2

المقادير:-

• 5 ثمرات جوافة مقطعة قطعاً صغيرة
• 3 أكواب لبن حليب مثلج
• 1/4 كوب عصير ليمون
• 1/2 كوب سكر
الطريقة:-

اخلطي كل المقادير دي مع بعضها، واضربيها في الخلاط وبعد كده صفيها وصبيها في كاسات العصير.

طبق الشوربة
شوربة الشعرية
عزومتك علينا 1

المقادير:-

• 1/2 كيس شعرية
• 5 أكواب شوربة فراخ أو لحمة
• 2معلقة كبيرة زبد أو سمن
• 2/1 كوب لبن (اختياري)
• ملح وفلفل
• جزر مقطع مكعبات
الطريقة:-

حمري
الشعرية في السمنة لغاية ما لونها يبقي ذهبي، وبعد كده ضيفي إليها الشوربة
والملح والفلفل والجزر، وسيبيهم مع بعض لغاية ما تغلي، وبعد كده هدي
البوتجاز، وسيبيهم لمدة ربع ساعة أو لغاية ما الشعرية تستوي، وبعد كده
ضيفي إليها اللبن، واغليهم مرة كمان، وبعد كده حطيها في طبق الشوربة.


طبق السلطة
سلاطة الفرايداي
عزومتك علينا 4

المقادير:-

• 1 حبة طماطم
• 1 حبة فلفل أخضر
• 1 حبة فلفل أصفر
• 1 حبة جزر
• 1 حبة خيار
• 1 حبة بصل
• 1 معلقة عصير ليمونة
• 1 معلقة خل
• 1 حبة بنجر مسلوق
• 1/2 معلقة صغيرة نعناع مفروم
• 1/2 معلقة صغيرة ثوم مفروم
• 1/2 معلقة كبيرة زيت زيتون أو ذرة
• 1/2 معلقة كبيرة زعتر + ملح
• 1/2 معلقة صغيرة كمون

الطريقة:-
1. هاتي البصل وقطعيه إلى حلقات رقيقة جداً ورشي عليه شوية خل.

2. قطعي جميع الخضروات ما عدا الجزر إلى قطع صغيرة جداً وابشري الجزر.

3. هاتي كوباية وحطي فيها معلقة زيت + معلقة صغيرة خل + عصير ليمونة + ملح
+ كمون + زعتر + ثوم مفروم + النعناع وقلبيهم مع بعض كويس.

4. هاتي طبق السلاطة وحطي فيه البصل وجميع الخضروات، ورشي عليها الخليط اللي إنتِ عملتيه، وقلبيهم مع بعض كويس.


الطبق الرئيسي
مندي الدجاج
عزومتك علينا 5
المقادير:-

• فرخة كاملة
• 4 أكواب أرز
• معلقة صغيرة فلفل أحمر
• ملح وفلفل
• 4/3 كوب زيت ذرة
• 2 معلقة كبيرة كمون
• 1 معلقة كبيرة قرنفل
• 1 معلقة كبيرة كسبرة جافة ومطحونة
• 3 عيدان قرفة
• 2 ليمون جاف
• 3 حبات فلفل أخضر
• 2 معلقة كبيرة كركم
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
• بصلة مقطعة جوانح
• 1 مكعب مرقة دجاج
• معلقة كبيرة حبهان مطحون

الطريقة:-
1. اغسلي الفرخة ونظفيها كويس، وبعد كده قطعيها إلى نصفين، وتبليها
بالخليط "الكركم ومعلقة كمون والفلفل الأحمر وعصير الليمون و ربع كوباية
الزيت والملح والفلفل" وسيبيها في الخليط ده لمدة ساعتين علشان تتبل كويس.
2. هاتي الأرز واغسليه كويس، وبعد كده انقعيه في المية لمدة نص ساعة..
بعد مرور النص ساعة صفيه وحطيه في صينية فرن وضيفي إليه الزيت ودوّبي مكعب
مرقة الدجاج في كوباية ميه وضيفيه إلى الأرز.

3. ضيفي الحبهان المطحون والكسبرة والقرنفل والقرفة ومعلقة كمون
والملح، وقلبيهم مع الأرز، وبعد كده غطي الصينية بورق فويل، واعملي ثقوب
في الورق باستخدام الشوكة.
4. هاتي الفرخة، وحطيها على الورق الفويل المغطى به الأرز وبعد كده غطي الفراخ مع الصينية بورق الفويل كويس.

5. سخني الفرن على درجة حرارة عالية، ودخلي الصينية الفرن لمدة
ساعتين.. بعد مرور الساعتين خرجيها من الفرن وشيلي ورق الفويل، ودخلي
الصينية تاني علشان الفرخة تحمر.
6. بعد ما تلاقي الفرخة احمرت خرجيها من الفرن، وحطي الأرز الأبيض ومن فوقه حطي الفرخة.



طبق الحلو
صينية بسيسة
عزومتك علينا 3

المقادير:-

• 2/1 1 كوب سكر بودرة
• 4 بيضات
• 1/2 كوب سمن أو زبد
• 1/4 كوب زيت
• 2 معلقة بيكنج باودر
• 1/4 معلقة كربونات الصودا
• 2 كوب دقيق
• 1 كوب دقيق ذرة
• 2 كوب زبادي
• معلقة فانيليا
الطريقة:-

1. اضربي
البيض والسكر والفانيليا في الخلاط (الخاص بالعجينة ) مع بعض وبعد كده
ضيفي إليهم الزبدة والزيت، استمري في الضرب، وبعد كده ضيفي إليهم الزبادي
واضربيهم مرة كمان مع بعض.

2. انخلي الدقيق ودقيق الذرة، وضيفي إليهم بيكنج باودر وكربونات الصودا، وضيفيهم إلى الخليط السابق واضربيهم مع بعض.

3. شغلي الفرن على درجة حرارة متوسطة، وبعد كده ادهني الصينية بالزبد،
وبعد كده صبي فيها البسيسة ودخليها الفرن لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي
وشها احمر خرجيها.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالإثنين سبتمبر 14, 2009 4:02 am


العصير
عصير الموز بالآيس كريم
عزومتك علينا 2

المقادير:-

• 1/4 كيلو موز
• كوب آيس كريم بطعم الموز
• 1/2 كوب لبن حليب محلى
• 1 علبة قشطة
• عصير ليمونة
• 2 حبة موز مقطعة شرائح
الطريقة:-

اضربي كل المكونات دي مع بعض في الخلاط، وبعد كده صبيها في كأسات العصير، ممكن إنك تحطي على الوش شرائح من الموز.

طبق الشوربة
شوربة الكوسة
عزومتك علينا 3

المقادير:-

• 1/2 كيلو كوسة, مبشورة
• 3 ثمرات جزر مبشورين
• فلفل أحمر مقطع شرائح طويلة
• كوب شوربة فراخ أو لحمة
• بصلة مبشورة
• 1/2 حزمة كسبرة خضراء مفرومة
• معلقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
الطريقة:-

1. حمري البصل في الزيت لغاية ما لونه يبقى ذهبي، وبعد كده ضيفي إليه الشوربة لغاية ما تغلي.
2. بعد ما تغلي ضيفي إليها الجزر والكوسة والفلفل وسيبيهم مع بعض لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن الخضروات استوت.
3. ضيفي إليها الكسبرة الخضراء والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة
عشرة دقائق، وبعد كده اطفي البوتجاز وحطي الشوربة في أطباق الشوربة.


طبق السلطة
الباذنجان المخلل
عزومتك علينا 5

المقادير:-

• كيلو باذنجان أسود طويل
• 1/2 رأس ثوم مدقوق
• 2حبة فلفل أخضر مقطع قطعاً صغيرة
• 2حبة فلفل أخضر حار مقطع قطعاً صغيرة
• ملعقة كبيرة ملح
• 1 كوب خل
• 3 أكواب ميه
• عصير ليمونة

الطريقة:-
1. هاتي الباذنجان واغسليه كويس واقسميه إلي جزأين، واسلقيه في ميه
مضاف إليها الملح لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن الباذنجان بقي طري.
2. طلعي الباذنجان من الميه، وحطيه في مصفاة علشان يبرد.
3. افرمي الثوم والفلفل الأخضر والفلفل الحار والبقدونس في الكبة كويس،
وبعد كده احشي بيهم قلب الباذنجان وبعد كده رشي عليه عصير الليمون.


الطبق الرئيسي
كباب المأكولات البحرية

عزومتك علينا 1

طبعا بنسمع كلام عن كباب الحلة، أو كباب اللحمة؛ بس الجديد اللي هنقدمه النهاردة هو كباب المأكولات البحرية..

المقادير:-

• 1/4 كيلو جمبري متوسط الحجم
• 1/2 كيلو سمك فيليه مقطع مكعبات
• 1/2 كيلو كالاماري" سبيط" بدون الأرجل والرأس
• بصلة كبيرة الحجم
• 1/2 حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
• 2 معلقة كبيرة ريحان طازج ومفروم
• 5 فصوص ثوم
• 1 معلقة صغيرة كمون
• 1 معلقة صغيرة بهارات السمك
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات صغيرة
• 1/2 كوب عصير ليمون
• 1/2 كوب زيت ذرة أو زيت زيتون
• ملح و فلفل

الطريقة:-
1. اخلطي الثوم مع البصل مع الفلفل الأخضر والبقدونس والريحان في
الكبة واضربيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي إليهم الملح والفلفل والكمون
وبهارات السمك وعصير الليمون والزيت وقلبيهم كلهم مع بعض.

2. هاتي الجمبري واغسليه كويس، وبعد كده اغسلي الكالاماري، وقطعيه إلى
مكعبات متوسطة الحجم، واغسلي السمك وقطعيه إلى مكعبات، وبعد كده ضيفي
إليهم الخليط السابق اللي أنت عملتيه، وقلبيهم مع بعض، وسيبيه لمدة ساعتين
علشان السمك والجمبرى والكالاماري يتبل.

3. بعد مرور الساعتين هاتي الأسياخ الخاصة بالشواء اللي عندك سواء
المعدنية أو الخشبية، وابدأي في رص الجمبري والكالاماري والسمك فيها؛ بحيث
أنها تكون قطعة جمبري قطعة سمك قطعة كالاماري.

4. شغلي الشوايه اللي عندك سواء الفحم أو الكهرباء، وحطي عليها الأسياخ مع مراعاة التقليب من وقت للتاني لغاية ما كل حاجة تستوي.


طبق الحلو
كريب بالشوكولاتة
عزومتك علينا 4

المقادير:-

• 1/2 1 كوباية لبن
• 3 أكواب دقيق
• 5 بيضات
• 1/2 معلقة صغيرة فانيليا
• 1/2 فنجان زيت ذرة
• 1/2 فنحان سكر بودرة
مقادير الحشو:-

• كوب شوكولاتة سايحة
• موز مقطع قطعاً صغيرة ورشوش عليه عصير ليمون
• شرائح فراولة
• مربي تين
الطريقة:-

1- اضربي اللبن مع الدقيق بالمضرب، وضيفي إليهم البيض والفانيليا، وقلبيهم مع بعض كويس لغاية ما تلافي العجينة بقت متجانسة.
2- هاتي طاسة تيفال، وحطي فيها نقطة زيت، وحطيها على النار، هاتي مغرفة
صغيرة، وحطي عليها شوية من العجينة، وحطيها في الطاسة، وبعد خمس دقائق
اقلبيها على الوش التاني علشان العجينة تستوي، استمري على الحال ده لغاية
ما كل العجينة اللي عندك تخلص..
3- احشي كل واحدة من الكريب بالشوكولاته وقطع الموز والمربى وشرائح
الفراولة، ولفيه على شكل رول ورشي عليها السكر البودرة وصوص الشيكولاتة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MaAaLaAaK
مـ،،ـؤسـ،،ـس دمـ،،ـوع الـ،،ـورد
مـ،،ـؤسـ،،ـس دمـ،،ـوع الـ،،ـورد
MaAaLaAaK


انثى عدد الرسائل : 696
المهن : عزومتك علينا Collec10
السٌّمعَة : 0
نقاط : 641
تاريخ التسجيل : 22/07/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالجمعة سبتمبر 18, 2009 6:03 am

وصفات رائعه


دائما مبهره ومتميزه تميمه

اتمنى لك دائما التقدم والرقى

دمتى فى حفظ الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تميمة
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
مـ،،ـشـ عـــ،،ـام ـ،،ـرف
تميمة


انثى عدد الرسائل : 395
العمر : 40
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 3
نقاط : 446
تاريخ التسجيل : 27/08/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالإثنين سبتمبر 21, 2009 12:18 am

ملاك

تسلمي علي الرد الرائع


كل سنة وانتي طيبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MaAaLaAaK
مـ،،ـؤسـ،،ـس دمـ،،ـوع الـ،،ـورد
مـ،،ـؤسـ،،ـس دمـ،،ـوع الـ،،ـورد
MaAaLaAaK


انثى عدد الرسائل : 696
المهن : عزومتك علينا Collec10
السٌّمعَة : 0
نقاط : 641
تاريخ التسجيل : 22/07/2008

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 23, 2009 6:01 am

وأنتى بألف خير يا أحلى أخت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احلام عربيه
عضو جديد
عضو جديد



ذكر عدد الرسائل : 10
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Unknow10
السٌّمعَة : 0
نقاط : 18
تاريخ التسجيل : 25/09/2009

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالجمعة سبتمبر 25, 2009 5:14 pm

اطباق جميله ياريت تكملي فيها
بارك الله فيكى تميمه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
yomna
عضو نشيط
عضو نشيط
yomna


انثى عدد الرسائل : 36
العمر : 28
الموقع : مصر
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : not bad
بلاد الاعضاء : عزومتك علينا Female31
المهن : عزومتك علينا Studen10
السٌّمعَة : 0
نقاط : 58
تاريخ التسجيل : 30/08/2009

عزومتك علينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: عزومتك علينا   عزومتك علينا Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 10:02 am

ميرسي ع المجهود مع اني ما قراتش الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عزومتك علينا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
دردشة ومنتديات دموع الورد  :: ][®][^][®][رمضانيات][®][^][®][ :: الخيمه الرمضانيه-
انتقل الى: